Hajdú-Bihar

2013.01.28. 11:55

Újévet köszöntöttek az Őszidősök

Hajdúdorog - Szűk körben, ám meglehetősen jó hangulatban köszöntötték az új esztendőt a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület tagjai 2013. január 19-én, a Mozi különtermében megrendezett hagyományos évnyitó rendezvényükön. Közel 60 fő gyűlt össze, hogy az előző esztendő sikereinek örvendve, derülátó szívvel tekintsenek a szervezet jövőjére.

Hajdúdorog - Szűk körben, ám meglehetősen jó hangulatban köszöntötték az új esztendőt a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület tagjai 2013. január 19-én, a Mozi különtermében megrendezett hagyományos évnyitó rendezvényükön. Közel 60 fő gyűlt össze, hogy az előző esztendő sikereinek örvendve, derülátó szívvel tekintsenek a szervezet jövőjére.A szépkorúak méltán lehetnek elégedettek a 2012-ben véghezvitt tevékenységükkel, hiszen számos alkalommal öregbítették Hajdúdorog jó hírnevét. Ezen gondolatok mentén invitálta rövid időutazásra az egyesület tagjait és meghívott vendégeit Pogácsás Antalné Ilike néni, aki köszöntőjében felidézte az elmúlt időszak eredményekben gazdag, és örömteli eseményeit. Kiemelte, hogy a nyugdíjas évek kínálta szabadidő eltöltésének élenjáróiként, különösen fontosnak tartják, hogy csoportjuk minden tagja becsatlakozhasson a teleülés kulturális vérkeringésébe. Ennek szellemében működik kórusuk, fejlődik tánccsoportjuk és vesznek részt különböző programokon.

Az elnök asszony kiemelte, hogy a népzenei életben országos ismeretséget és elismertséget szerzett csoport nemcsak az elnyert díjaira büszke, hanem a tanuló ifjúság körében végzett hagyományápoló - nevelő munkásságára is.

Az ünnepségen tiszteletét tette Csige Tamás polgármester úr is, aki a város életében bekövetkezendő változásokról, fejlesztésekről tájékoztatta a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy meg kell tartanunk a szép és előremutató szokásainkat, így a városnap keretében megtartott kerek házassági évfordulókra való megemlékezést is, annak érdekében, hogy nyugdíjasaink is érezzék, hogy fontos és oszlopos tagjai a közösségnek. Egy csokor virággal mondott köszönetet Ilike néninek közösségalakító, formáló és összefogó fáradozásaiért, és az ízletes vacsora előtt az egyesület koordinátorával Mislovics Andreával egyetemben egy kis figyelmességgel kedveskedett az egybegyűlteknek. A kis társaság meglepetésvendégként köszönthette Mercs Angéla és Bakos Kiss Gábor debreceni énekművészeket, akik operett slágerekkel hozták meg a hallgatóság jó étvágyát és táncos kedvét. A tombolasorsolást és éjféli pezsgőzést hajnalig tartó mulatozás követte.

A szervezet tagjai nem feledkezhettek meg arról sem, hogy köszönetet mondjanak azon támogatóiknak (főtámogatóként Csige Tamás polgármester úrnak és Mislovics Andrea települési képviselőnek, Fehérvári Sándornak, Görög László települési képviselőnek, Kerékgyártó Imrénének, Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármesterének, országgyűlési képviselőnek, Kovácsné Szilágyi Máriának, Kranyik László települési képviselőnek, Miska Bélának és feleségének, Mosolygó Mariettának, Oláh Lászlónak, Dr. Orosz Erika járási hivatalvezetőnek, Orosz Imre települési képviselőnek, Papp Györgynek, ifj. Pogácsás Antalnak, Pogácsás Mihálynak, Simon Istvánnak, Szilágyi Jánosnak és feleségének, Tóth Mihály települési képviselőnek, Dr. Zeleni Ferenc települési képviselőnek valamint az egyesület tagjainak), akik felajánlásaikkal zavartalan működést biztosítottak számukra, lehetővé tették rendezvényeik lebonyolítását, lelkükön viselték, hogy fellépéseikre gondtalanul utazhassanak.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!