Hajdú-Bihar

2013.01.27. 12:17

Jó tanulók és mesemondók Mezősason

<span style="font-size: 13px;">Ebben a tanévben is Hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, úgy határozott a Mezősasi Román Nemzetiségi Önkormányzat, hogy megjutalmazza azokat a tanulókat, akik Mezősason laknak és jó tanulmányi eredményt értek el az általános iskolában, illetve a középiskolában.

Ebben a tanévben is Hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, úgy határozott a Mezősasi Román Nemzetiségi Önkormányzat, hogy megjutalmazza azokat a tanulókat, akik Mezősason laknak és jó tanulmányi eredményt értek el az általános iskolában, illetve a középiskolában.

A feladat teljesítése nem volt könnyű, mivel Mezősason már évek óta nincs iskola, így a gyerekek több településre járnak tanulni. Szerencsére az önkormányzat kérésére az iskolák vezetői elküldik az eredményeket, így össze tudjuk vetni a teljesítményeket. Ebben a tanévben először az általános iskolások mellett a középiskolásokat is jutalmazták. Az a tanuló, aki évfolyamában az első félévének eredményét nézve a legjobb volt, de minimum 4-es átlagú, az kapott ajándékutalványt. Az önkormányzat vezetői úgy határoztak, hogy az általános iskolások 2000 Ft, a középiskolások 3000 Ft-ot kapnak. 

 A megérdemelt jutalmat 2013. január 25-én Juhász Péter a helyi román kisebbségi önkormányzat elnöke adta át a tanulóknak. A kapott összegnek nagyon örültek a diákok, de a szüleik is. A díjátadó után a községi önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat jóvoltából a mezősasi gyerekek mesemondó versenyen vehettek részt. A szép meséket a közönség tapssal jutalmazta, a legjobban szereplő diákok tárgyjutalmakat is kaptak a hangulatos délután végén. Az esemény nagyon családias volt, mindenki jól érezte magát. 

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!