Hajdú-Bihar

2013.01.23. 14:58

Jegyzet: A juss

<em>Amikor a rosszindulatú, követhetetlen tőzsdei machinációk és a felelőtlenül kihelyezett hitelek miatti pénzügyi válság végigsöpört a fejlett világ bankrendszerén, s százmilliárd dollárokból, eurókból kellett megmenteni a bábeli pénzintézményt az általa előidézett totális összeomlástól, pár hét sem telt bele, s a vezetőik máris milliókkal jutalmazták magukat a segélyből. </em><strong>Ratalics László jegyzete</strong>.

Amikor a rosszindulatú, követhetetlen tőzsdei machinációk és a felelőtlenül kihelyezett hitelek miatti pénzügyi válság végigsöpört a fejlett világ bankrendszerén, s százmilliárd dollárokból, eurókból kellett megmenteni a bábeli pénzintézményt az általa előidézett totális összeomlástól, pár hét sem telt bele, s a vezetőik máris milliókkal jutalmazták magukat a segélyből. Ratalics László jegyzete. A politikusok voltak az elsők, akik botrányt kiáltottak, bár kötve hiszem, hogy túl sok cent visszatért volna jogos helyére.

Most Orbán Viktor mondja azt a fideszes polgármestereknek és alpolgármestereknek, hogy fiúk, skandalum, amit saját magatok milliós jutalmazása címén csináltok, vissza a lóvét vagy ajánljátok fel a településeteken jótékonysági célra. A helyzet az elsőnél annyival mindenképp kedvezőbb, hogy a pénz valószínűleg nem marad a vezetőknél. Más kérdés, hogy jobb lett volna ki sem venniük azt az önkormányzati kasszákból az ismét csak közpénzből – mi másból? – zajlott települési adósságkonszolidáció után.

Sosem kerültem még olyan milliós dilemmába, mint ők, így könnyű játszanom a kritikust. Sőt még azt sem tartom kizártnak, hogy akadhat közöttük, aki teljesítményével megérdemelné a jutalmat. De akkor is ijesztő a jó ízlés, az önmérséklet eme permanens hiánya, a realitások iránti érzéketlenség, a tartásnélküliség tarthatatlansága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!