Hajdú-Bihar

2013.01.31. 15:48

Befejezték a nyomozást

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a napokban befejezte annak a halálos közúti balesetnek a nyomozását, amely még 2012. október 14-én 05 óra 15 perc körüli időben a 3507. számú (Hajúböszörményt és Hajdúhadházt összekötő) úton történt.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a napokban befejezte annak a halálos közúti balesetnek a nyomozását, amely még 2012. október 14-én 05 óra 15 perc körüli időben a 3507. számú (Hajúböszörményt és Hajdúhadházt összekötő) úton történt.A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetet követően a történtekről beszámolt.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok – köztük az igazságügyi műszaki szakértői vélemény – adatai alapján megállapítást nyert, hogy az elsődleges adatokkal ellentétben a baleset bekövetkezésekor az elektromos kerékpáron a világítás működött. A kerékpáros a baleset idején azonban nem viselt láthatósági mellényt, de ez a KRESZ szabályszegés nem állt ok-okozati összefüggésben a baleset bekövetkezésével, ugyanis az elvégzett láthatósági vizsgálatok adatai szerint – az éjszakai látási viszonyok mellett – a tehergépkocsi vezetője részére már több száz méterről észlelhetővé kellett válnia az úttesten közlekedő kerékpárosnak, akit figyelmetlenségéből adódóan járművével hátulról ütött el.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a nyomozás anyagát – a gépkocsivezető vonatkozásában – vádemelési javaslattal a Debreceni Járási Ügyészségnek megküldte.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!