Hajdú-Bihar

2011.11.07. 14:33

Nézőpont: Megáll az ész

<em>El sem tudom képzelni, mi mehet ebben a vénkerti panelben, amiről a cikkünk szól, ahol ez a szerencsétlen, skizofrén nő úgy tűnik fel a lépcsőházban, olykor valami késfélével a kezében, mint egy megátkozott kalózkapitány szelleme holmi kísértethajón. Ne szóljak egy árva szót sem: az én eddigi legkriminálisabb lakótársam terhére mindössze annyi róható, hogy a fiatal hölgy egy emelettel feljebb olyan velőtrázóan bírt sikítani ha az urával jó volt nekik, éjjeli fél háromkor, hogy álmomban képes volt halálra ijeszteni az az éteri létbe üvegszilánkként fúródó hang.</em> <strong>Ratalics László jegyzete</strong>

El sem tudom képzelni, mi mehet ebben a vénkerti panelben, amiről a cikkünk szól, ahol ez a szerencsétlen, skizofrén nő úgy tűnik fel a lépcsőházban, olykor valami késfélével a kezében, mint egy megátkozott kalózkapitány szelleme holmi kísértethajón. Ne szóljak egy árva szót sem: az én eddigi legkriminálisabb lakótársam terhére mindössze annyi róható, hogy a fiatal hölgy egy emelettel feljebb olyan velőtrázóan bírt sikítani ha az urával jó volt nekik, éjjeli fél háromkor, hogy álmomban képes volt halálra ijeszteni az az éteri létbe üvegszilánkként fúródó hang. Ratalics László jegyzete

Itt azonban jóval többről van szó, mint néha napján támadó, röhögéssel elintézhető marhaságról. Ez a pária a pincében kényszerült lakni hosszú hónapokon át, gondolom, jót tett az idegrendszerének… És biztos azok a lakók is örvendtek ennek, akiknek dolguk akadt az alagsorban, az embert mindig eltölti a tettrekészség, ha úgy kell lecammognia egy kis eperdzsemmel, hogy talán most veti rá magát az a fúria. De ez is mi ahhoz képest, ahogy a gyerekem miatt enne az ideg napra nap: ugye, nem most borul el a lakótárs agya, ugye, nem lesz belőle Rapcsák Annamária?

Nem ítélkezem a szülők felett, de az eszem megáll, hogy három éve be sem engedik, de nem is helyezték még el egy otthonban, helyette a küszöbre tett étellel és kávéval nyújtják az agóniát, mintha a ház szellemének áldoznának: csak legyen könyörületes hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!