Hajdú-Bihar

2011.10.04. 15:25

Rendezvény a Zene Világnapján Hajdúszováton

Hajdúszovát - Hajdúszováton már hosszú évek óta hagyomány, hogy a „Szováti Napok” rendezvénysorozatot a Zene Világnapjának tiszteletére rendezett ünnepséggel nyitják.

Hajdúszovát - Hajdúszováton már hosszú évek óta hagyomány, hogy a „Szováti Napok” rendezvénysorozatot a Zene Világnapjának tiszteletére rendezett ünnepséggel nyitják.

Ebben az évben szeptember 30-án 17:00 órai kezdettel került sor a programra. A rendezvény helyszíne a hajdúszováti Kodály Zoltán Művelődési Ház volt. A programot, ahogy az utóbbi négy évben, most is a Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület szervezte.

Miután Vass Sándor, községünk polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, Márton Attila, országgyűlési képviselő nyitotta meg ünnepélyesen a rendezvényt és egyben a „Szováti Napokat”.

A műsor Fazekas Viktória alsó tagozatos tanuló szavalatával kezdődött, majd a Hajdúszováti Óvoda Tánccsoportja mutatott be szüreti táncműsort citera kísérettel.

Ezt követően a Diószegi Lajos Általános Iskola énekkara slágereket énekelt, majd vendég csoportok következtek. A Hajdúszoboszlói Városi Népdalkör színvonalas, hangulatos műsort mutatott be. Őket követte a Tiszacsegei Őszirózsa Népdalkör műsora, majd végezetül a Tiszacsegei Tűzoltó Dalárda énekelt.

A zenei produkciókat követően Vass Sándor polgármester úr Balogh Ernőné nyugdíjas védőnőnek átadta a Hajdúszovát Lakosaiért kitüntetést hosszú évekig végzett lelkiismeretes munkájának elismeréséül.

A program végén a Virágos Hajdúszovátért mozgalom díjazottjai ajándékcsomagot és oklevelet kaptak.

Ezzel kezdetét vette a Szováti Napok rendezvénysorozat, amelynek legjelentősebb programja az október 8-án megrendezésre kerülő Falunap lesz.

- Nagyné Juhász Éva - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!