Hajdú-Bihar

2011.10.11. 20:01

Összefogással valósulhat meg a projekt Hajdú-Bihar megyében

Hajdúböszörmény - Többek között iskolarendszerű szakképzést kívánnak megvalósítani

Hajdúböszörmény - Többek között iskolarendszerű szakképzést kívánnak megvalósítani

Négy hajdú-bihar megyei település – Tiszalök, Hajdúnánás, Polgár és Hajdúböszörmény – önkormányzatának összefogásával valósul meg az a program, melynek keretében hatékony módszertani tananyagfejlesztést, illetve akkreditált felnőttképzést kívánnak megvalósítani. A közel 374 millió forint összköltségű "Észak-Hajdúsági Versenyképes TISZK" elnevezésű projekt tartalmaz továbbá felzárkóztatási és tehetséggondozási programokat, emellett hatékony segítséget nyújt a tanításhoz, illetve a tanuláshoz. Ennek érdekében már sikerült beszerezni 6 darab multimédiás számítógépet. AZ EU-s támogatásból megvalósuló projekt 2009. januárjában kezdődött, s előreláthatólag jövő év január 15-ére fejeződik be.

A pályázat fontos kritériumként szerepel a tolerancia és az esélyegyenlőség megteremtése is a településeken. A projekt lezárása után egy kézikönyvet is megjelentettnének „Együtt a szakképzés megújulásáért” címmel 1000 példányban. A kiadvány tartalmazná a program megvalósításának folyamatát, illetve részletesen bemutatná az elért eredményeket is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!