Hajdú-Bihar

2011.10.19. 14:41

Beváltották ígéretüket a gombfocisok

Debrecen - A papírformának megfelelő eredmény született, így a debreceniek a harmadik helyen végeztek.

Debrecen - A papírformának megfelelő eredmény született, így a debreceniek a harmadik helyen végeztek.

Az elmúlt hét végén rendezték meg az asztali-labdarúgó NB III. négyes döntőjét, amelyen a Nagy Lajos, Puskás László, Kiss Levente, Puskás Zoltán összetételű Debreceni Asztali-labdarúgó Club is részt vett. A csapat a júniusi alapszakaszban vívta ki a jogot, ahol tizenkét csapatból negyedikként jutottak be a döntőbe. Őket csak a két váci együttes és a Szeged előzte meg, de a debreceniek fogadkoztak, hogy a döntőben nem fognak olyan hibákat elkövetni, mint korábban, és dobogón végeznek.

Betartották a szavukat

Kicsit álmosan kezdődött a döntő a hajdúsági csapat számára, többnyire csak keresték a labdát, aztán meccsről meccsre javult a játék, egyre nagyobb önbizalomra tettek szert. Végül sikerült az utolsó fordulóban előnyt szerezni a szegediekkel szemben, amit a lefújásig meg is őriztek, így odaértek a dobogó harmadik fokára, és bronzérmes lett a csapat.

A jövő

– Mindenki a maximumot hozta ki magából vasárnap. Nagyszerű meccseken vagyunk túl, és örülünk, hogy a szegediek legyőzésével sikerült a harmadik helyet elérnünk, hiszen ez volt a cél, így jövőre magasabbra tehetjük a mércét. Természetesen nem állunk le a bajnokság végeztével, a munka ugyanúgy folyik tovább, mint eddig. Az alapszakaszbeli hibákat sikerült korrigálni, a csapattagok játéka egyre erősebb, és ha a megkezdett úton tudunk maradni, akkor nagy sikereket érhetünk el – mondta a debreceniek ásza, a tiszavasvári Nagy Lajos, aki bármelyik első osztályú klubban elférne, de ő a debreceniek hívó szavára mondott igent, és még marad is egy darabig.

A feljutás ugyan nem sikerült a Debrecennek, de a harmadik helyet így is sikerként könyvelték el. Mivel az NB II-ből a Váctól gyengébb csapatok esnek vissza a harmadik vonalba, jövőre nagyobb eséllyel lehet harcolni a jobb helyezésért, amiért mindent el is fognak majd követni.

PZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!