Hajdú-Bihar

2011.09.07. 07:15

Sebességet vált a Hajdú Volán

Debrecen - Jövőre már korszerűbb műhelyekben javítják, ellenőrzik a buszokat.

Debrecen - Jövőre már korszerűbb műhelyekben javítják, ellenőrzik a buszokat.

Nemcsak a géppark, hanem az azt kiszolgáló létesítmények és háttér szolgálatatások is fokozatosan megújulnak a Hajdú Volán Zrt.-nél. Ennek újabb állomása az a 355 milliós beruházás, melyről hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be a közlekedési cégnél.

Átalakul a telephely

 

Mint arról Zilahi-Sebess Géza vezérigazgató beszámolt, az Észak-alföldi Operatív Program keretében 2010 februárjában benyújtott pályázatukon 301,5 millió forint támogatást nyertek részben állami, másrészt európai uniós forrásból. Az összeg nagyobb részét, legalább 240 millió forintot a zrt. Szoboszlói úti és Déli sori telephelyének infrastruktúra-fejlesztésére fordítják, míg a kisebb hányadból a hajdúszoboszlói, valamint a berettyóújfalui buszállomás utastájékoztatási rendszerét korszerűsítik. A munkálatok menetéről szólva a vezérigazgató elmondta, már július 25-én megkezdődött a járműjavító és tároló műhelyek felújítása, a diagnosztikai műhely bővítése, valamint az eddigi járműmosó aknássá alakítása. Ugyancsak ide tartozik, a Déli soron egy gumiszerelő és akkumulátorműhely felépítése, valamint a Salétrom utca felőli rész korszerűsítése, ott egy kijárat létesítése, amivel párhuzamosan megszűnik a nagy forgalmú Szoboszlai útra a kijárat.

Beszerzéssel zárul

 

A közbeszerzési pályázaton nyertes Debreceni Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., valamint a DH-Szerviz Kft. ez év végéig vállalta a munkák befejezését. Jövő év április vége az árubeszerzés határideje, ami érinti a diagnosztikai célú mérő- és vizsgálóberendezéseket, gépeket, szerszámokat, járműemelőket, utastájékoztató terminálokat és utcai bútorokat. HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!