Hajdú-Bihar

2011.07.14. 09:08

Jegyzet: Kötelező! De miből?

<em>Elfogadta az Országgyűlés a kötelező béremelésről szóló törvényt, ami garanciát ad arra, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése után se csökkenjen a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet kereső munkavállalók nettó bére.</em>&nbsp;<strong>Petneházi Attila jegyzete</strong>

Elfogadta az Országgyűlés a kötelező béremelésről szóló törvényt, ami garanciát ad arra, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése után se csökkenjen a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet kereső munkavállalók nettó bére. Petneházi Attila jegyzete

„Hát mi ez, ha nem annak a beismerése, hogy ezt elk…-ták; de nem kicsit, nagyon” - idézte a honi politikai élet egyik „klasszikusát” dühében a debreceni vállalatvezető, majd lecsapta a laptopja tetejét, és rágyújtott.

Persze, nem oktalan az indulata, hiszen ő például egy olyan könnyűipari céget irányít, ahol a tevékenység alacsony jövedelmezősége miatt szinte az összes munkatársa bruttójához hozzá kellene nyúlni, hogy (pusztán az adóváltozás okán) a következő hónapban ne maradjon kevesebb a fizetési borítékokban. Ráadásul ezt az embert az sem nyugtatja meg, hogy (mint Rogán Antal kormánypárti képviselőtől a tévében hallhatta) a társasági nyereségadó csökkentése révén a kormány szerény számítások szerint is háromszor annyi pénzt hagyott a munkáltatók zsebében, amennyiből az elvárt béremelés megoldható. Ja, hogy a nyereségadó csak annál a cégnél csökkenthető, amelyik nyereséges volt?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!