Hajdú-Bihar

2011.06.08. 14:07

Hajdúdorog: megnyitotta kapuit a jurta tábor

<p>Hajdúdorog - A 2011-es Városnap integrált részeként, ünnepélyes keretek között került átadásra az autentikus jurta formára emlékeztető, negyven férőhelyes ifjúsági szálláshely.</p>

A fejlesztés finanszírozása 100%-ban pályázati pénzből, összesen 48 978 707 forintból valósulhatott meg, melyet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyert el Hajdúdorog Város Önkormányzata.

Csige Tamás polgármester úr köszöntőjében beszámolt a létesítmény kialakításának mozzanatairól, majd beszélt az épület formájáról, a berendezésekről. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kivitelezésnél helyi vállalkozókra támaszkodott, így sikerült a támogatás nagyobb részét a település határai között tartani. Kiemelte, bár a jurta elsősorban ifjúsági szállásnak épült, de természetesen minden korosztály számára, egész évben igénybe vehető.

Dauner Márton, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője szakmai értékelő beszédében örömét fejezte ki, amiért Hajdúdorog a pályázati lehetőségek megragadásával egyre fejlődik, gyarapszik, az eljövendő generációk számára építkezik. Megerősítette, hogy a beruházás hiánypótló jellegű, és kívánta, hogy nőjön a városba látogatók száma, Dorog képes legyen bekapcsolódni az ország turisztikai vérkeringésébe. Elismerését fejezte ki a Városnapot övező gazdag program kavalkád és a megvalósuló projektek kapcsán Gőgös Zoltán, a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke, országgyűlési képviselő. Felkérte Csige Tamás polgármestert, hogy folytassa fejlesztési politikáját, hiszen történelmi példák is bizonyítják, hogy ha egy közösség el akar érni valamit, akkor azt összetartással véghez is viheti.

Az ünnepélyes szalagátvágás követően Dalanics Zoltán parókus megszentelte az épületet, majd az Egyesített Napközi Otthonos Óvodák Teknőc csoportja birtokba vette a szállás előterét, és matróztánccal zárta a jeles eseményt.

- Mosolygó Marietta, www.hajdudorog.hu -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!