Hajdú-Bihar

2010.11.02. 10:13

„Odafigyelünk az idősekre…”

<p>Sáp - Október a nyugdíjasok világhónapja volt. Ennek alkalmából a hajdú-bihari településen, Sápon is nagy figyelmet szenteltek az idős embereknek.</p>

Október utolsó hétvégéjén a sápi Bojtor Imre Művelődési Ház szervezésében a település Sportcsarnokában tartottak ünnepséget a szépkorúaknak. A 2002. év óta folyamatosan megrendezésre kerülő eseményen a település diákjai - drámapedagógusok, tánctanárok segítségével – színes és tartalmas műsorral kedveskedtek a helyi nyugdíjasoknak. Ezt követően a Hajdúszoboszlóról érkezett Drágán Lajos és Szabó Eszter előadóművészek közreműködésében magyar nótacsokrot halhattak a megjelentek. A délután további részében a szépkorúakat egy szerény, de megtisztelő uzsonna fogadta, a helyi önkormányzat jóvoltából.

– Mostanában nem voltunk ilyen szép rendezvényen, mint ez a mai ünnepség. Érezhető volt a műsoron, hogy szívből szólt hozzánk, feltöltődést adott nekünk – osztotta meg velünk élményeit egy nyugdíjas hölgy, Jámbor Imréné, aki Sápon született és mai napig is ott él. – Köszönet illeti a rendezvény szervezőit, az önkormányzat dolgozóit a nyugdíjasoknak szentelt figyelmükért – tette hozzá az idős hölgy.

– Az összejövetel azért is fontos, mert a településen élnek olyan nyugdíjas hölgyek, urak, akik csak ilyen alkalmakon tudnak egymással találkozni, beszélgetni, s a hétköznapok szürkeségét elfelejtve, kikapcsolódni – mondta Karacs Imre polgármester. – Sápon különös figyelmet szentelünk időseinknek, s hálásak vagyunk hosszú életük munkájáért, hiszen, ha ők nem neveltek, nem törődtek volna velünk, szívvel-lélekkel, akkor talán a mai nap sem lenne ilyen szép, nyugodt és örömteli. Szóljon ez az egész nap róluk, nekik és minden szépkorúnak a világon.
- Szöveg és kép: Zagyva Nikolett -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!