Hajdú-Bihar

2008.03.05. 10:30

Megyei latin verseny a DE Bölcsészettudományi Karon

<p>Debrecen - Megyei latin versenyt szervez március 6-án a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Klasszika-filológiai és Művészettörténeti Tanszéke. Az 1976 óta folyamatosan megrendezett versenyre a 11. és 12. osztályos középiskolások nevezhettek.</p>

A szóbeli csapatverseny összetett feladatokkal méri a diákok felkészültségét: a nyelvi vetélkedőkön megszokott fordítási-szövegértési feladatok mellett antik témájú zene- és képfelismerés is várja a hatfős csapatokat. Nem maradnak el a memoriterek sem, a 11.-es versenyzők Vergiliust, míg a 12.-esek Horatiust szavalhatnak.

A kora tavaszi nyelvi-műveltségi vetélkedő Borzsák Istvánnak, a decemberben elhunyt ókortudós professzornak, a Debreceni Egyetem díszdoktorának állít emléket. A csapatok az ókortudomány kiemelkedő kutatójának életéről, munkásságáról előzetes gyűjtőmunkát folytattak, amely szintén részét képezi a versenynek.  

A 10 csapat március 6-án, csütörtökön 15 órától a Debreceni Egyetem főépületének 40 és 44-es termeiben mérheti össze tudását, nyelvi és kulturális kompetenciáját.

További hírek: http://egyetem.haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!