Hajdú-Bihar

2008.03.26. 18:27

A Neptunt vezeti be az egyetem

<p><P>Debrecen – A Neptun.Net 3R egységes felsőoktatási tanulmányi rendszert vezeti be a Debreceni Egyetem (DE). A közbeszerzési eljárásban kiválasztott szolgáltatásról március 26-án írták alá a megállapodást – tudatta az intézmény.</P></p>

A tanulmányi rendszer az oktatásszervezés és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásának legfontosabb eszköze. Az informatikai rendszer kezeli a hallgatók tanulmányi és pénzügyi adatait, ez teszi lehetővé az elektronikus tanulmányi ügyintézést, a szabályozott működést és a pontos, naprakész információszolgáltatást. A rendszer nélkülözhetetlen az egyetem hatósági adatszolgáltatási feladatainak ellátásában is. A kezelt adatokból tételes és statisztikai jelentések készülnek az OKM, az APEH és az OEP számára – ismerteti a közlemény.

A rendszert azok használják, akik az egyetemmel jogviszonyban állnak: hallgatók, oktatók, a tanulmányi hivatalok, a tanszékek, a rektori hivatal és a gazdasági főigazgatóság munkatársai. Létszámuk meghaladja a 32 ezret. A rendszer folyamatos fejlesztése révén a felhasználók új szolgáltatásokkal is találkoznak majd: ilyen az oktatók és a hallgatók kapcsolattartásának új eszköze, a kollaborációs tér; a kollégiumi nyilvántartás integrálása, az üzenetküldés SMS-ben, valamint az elektronikus számlázás.

A Debreceni Egyetem a rendszert kifejlesztő SDA Stúdió Kft.-vel öt évre szóló megállapodást kötött a további szakmai és üzemeltetési feladatok ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!