Gazdaság

2016.11.15. 14:34

Hogyan tesztelik a nyelvtudást állásinterjún?

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Manapság már nagyon sok pozícióhoz kérnek legalább középszintű nyelvismeretet. Álláskeresőként már egyre gyakrabban merünk megpályázni nyelvtudást igénylő munkaköröket, azonban sokszor elvérzünk, amikor az interjúztató megpróbálná felmérni a szintünket.</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Manapság már nagyon sok pozícióhoz kérnek legalább középszintű nyelvismeretet. Álláskeresőként már egyre gyakrabban merünk megpályázni nyelvtudást igénylő munkaköröket, azonban sokszor elvérzünk, amikor az interjúztató megpróbálná felmérni a szintünket.

Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha rászánjuk az időt és alaposan felkészülünk minden eshetőségre! Nézzük, melyek a leggyakrabban előkerülő helyzetek ilyen esetben:

Telefonos interjú

Hosszabb telefonos interjú során mielőtt elkezdené tesztelni az interjúztató a nyelvtudásod, rákérdez, hogy átválthat-e angol/német/francia/stb. nyelvre? A tesztelés során feltett kérdések típusa pozíciónként eltérő. Míg mondjuk fizikai munkakörök esetén az egyszerűbb, rövidebb válaszokat igénylő kérdések (pl. bemutatkozás, hobbi) a gyakoribbak, addig egy szellemi, több éves tapasztalatot elváró munkakörnél komolyabb, nehezebb (pl. mi motiválja a munkájában, mi miatt szeretne váltani, plusz szakmai tudást érintő) kérdésekre lehet számítani.

Kattints ide a folytatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!