Friss hírek

2011.01.19. 12:12

Uniós gyakorlatra mennek a közigazgatásból

<p>Négy hónapos gyakorlatra mehet 270 fiatal a közigazgatásból a szerdán aláírt ösztöndíjprogram keretében. Ennek ünnepélyes indításakor a Parlamentben Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a kormány célja a jó állam létrejötte a közjó szolgálatában.</p>

Másfélezer jelentkezőből választották ki azt a 270 fiatalt, akik a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj-program keretében először mehetnek gyakorlatra valamely uniós ország államapparátusába szeptemberben. A program 20, már most a közigazgatásban dolgozó szakembernek is lehetővé teszi ezt. Az erről szóló szerződéseket szerdán írták alá a Budapesti Gazdasági Főiskolán.

A parlamenti ünnepségen Navracsics Tibor hangsúlyozta: a MKÖP újabb lépés abban a folyamatban, amely a magyar közigazgatást újraformálja. Az intézményi és személyzeti reformmal a kormány a ciklus végére versenyképes közigazgatást akar kialakítani - mondta. A cél jó állam megteremtése a közjó szolgálatában, mert a közigazgatásnak segítséget kell nyújtania az embereknek, végső menedékül szolgálnia a rászorulóknak - fogalmazott.

Az ösztöndíjprogram februárban kezdődik a hazai közigazgatásban a 270 fiatal számára. Az itt eltöltött fél év után szeptemberben mennek külföldre négy hónapra. A sikeres gyakorlat után kötelező lesz elfogadniuk az itthon kapott állást, amelyet két évig nem hagyhatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!