Friss hírek

2010.12.04. 14:53

Megdőlt a magyar kolbászrekord

<p>Egy 205 méter hosszú kolbászt készítettek szombaton az 5. Tengelici Kolbásztöltő fesztiválon, ezzel hivatalosan is megdőlt a magyar kolbászrekord. Az eddigi rekorder szálat 2004-ben, Sándorfalván készítették és 133 méter hosszú volt.</p>

A tengelici fesztiválon most elkészített 205 méteres kolbász körülbelül 800 adagra elegendő. Levágtak hozzá egy 260 kilogrammos disznót, amiből 165 kilogramm kolbászhús lett. Ehhez adtak még 4-4 kilogramm sót és paprikát, a többi, titkos összetevőről azonban nem árult el semmit Páner László, a kolbászt készítő mester. A rekordhosszú kolbász egyébként 10-15 méter hosszú belekbe töltötték, a beleket Páner László úgy fűzte össze, hogy egyetlen szálat adjon ki az elkészült mű.

A kolbászt a készítők maguk eszik meg, miután felvágják átlagos darabokra és felfüstölik. A rendezvényen Sebestyén László, a magyar rekordok regisztrátora elmondta, hogy hivatalosan magyar rekordnak minősül a Tengelicen készített kolbász. Világrekordról korábbi kolbászokról szóló feljegyzések híján nem lehet beszélni.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!