Friss hírek

2010.12.17. 11:31

Ismét fel lehet hajtani az Újpesti rakpartról a Margit hídra - új lámpás gyalogátkelő is átadtak

<p>Ismét fehajthatnak az autósok a az Újpesti rakpartról a Margit hídra. Ezzel a híd pesti oldalán is helyreállt a forgalmi rend. A most átadott Pozsonyi úti felhajtónál egy lámpás gyalogátkelőhely is segíti majd a közlekedést.</p>

A Pozsonyi úti felhajtó átadásával péntek délelőtt 11 óra óta az autósok már az Újpesti rakpartról is felkanyarodhatnak a Margit hídra, ezzel a híd pesti oldalán is helyreállt a korábban megszokott forgalmi rend. A felhajtónál egy lámpás gyalogátkelőt is átadtak, mivel az ideiglenes forgalomba helyezéséhez szükséges műszaki átadás- illetve átvételi eljárás sikeresen lezárult. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. szerint a gyalogosátkelővel jelentős javulás várható a térség közlekedési infrastruktúrájában: csökken a balesetveszély, a gyalogosok kényelmesebben közelíthetik meg a Margit híd északi járdáját, az autósok pedig az eddiginél könnyebben hajthatnak fel a hídra.

A Margit híd projekt a jövőben is folytatódik. A Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ tervei szerint a következő fél évben szélesebb járdákat, margitszigeti kapcsolatot, kerékpáros fejlesztéseket és egy, a villamosvágányon lévő buszsávot adnak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!