Friss hírek

2010.09.02. 10:25

Virágbemutató a Margitszigeten

<p>Virágbemutatót rendeznek csütörtök délelőtt a margitszigeti rózsakert szomszédságában a Főkert Nonprofit Zrt. munkatársai. A szakemberek idén tavasszal 48 különböző fajt ültettek ki a szigetre, a Főkert tervezési stúdiójának elképzelései alapján. Az idei év a nemzeti romantika illetve Erkel Ferenc éve, ezért a virágágyakban is ehhez társuló motívumok és a színvilág jelentkezik. Ezeket általában az évnek ennek a szakaszában lehet megcsodálni teljes pompájában - mondta el a Független Hírügynökségnek Bíró Borbála, dendrológus.</p>

A Főkert Nonprofit Zrt. minden évben több mint 300 ezer egynyári virágot ültet ki a főváros parkjaiba a Fővárosi Önkormányzat megbízásából - ennek nagy része, idén 85 ezer tő hagyományosan a Margitszigetre kerül.

Az egynyári virágbemutató nagy múltra tekint vissza: immár 34. alkalommal rendezik meg a Margitszigeten, szakmai előadásokkal illetve bemutató sétával kiegészítve. Idén egyebek mellett szó lesz a Zöldülő Budapest 2010 programról is - mondta Bíró Borbála. Ez a projekt élhetőbb belvárost ígér több gyalogossal, kerékpárossal, fával és kevesebb autóval, amelynek érdekében a főváros számos pontján indultak május óta fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik