Friss hírek

2010.09.17. 05:39

Városkártya kedvezményekkel Kecskeméten

<p>Kecskemét kártyát ad ki január 1-től a Bács-Kiskun megyei megyeszékhely - ezt Zombor Gábor polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be. A kártyával önkormányzati intézménykben és kereskedőknél is kedvezményesen lehet vásárolni. Ezzel próbálják a lokális gazdaságot fellendíteni. A Kecskemét Kártya beharangozó sajtótájékoztatóján megnevezték az első olyan céget, amelyik a kártyatulajdonosoknak kedvezményt biztosít.</p>

A kecskemét kártya bevezetéséről csütörtökön döntött a kecskeméti közgyűlés. A város megbízásából készült felmérés szerint a település kereskedői, szolgáltatói nyitottak az új lehetőségre. Az intelligens kártyával lehet majd parkolójegyet venni, tömegközlekedési eszközön utazni, kereskedőnél kedvezményesen vásárolni és még vizsgálják, hogy hogyan lehet bővíteni a kört, hogy minél több helyen kaphassanak kedvezményt a helyiek.

A kecskemét kártyáért fizetni kell a helyieknek és évente meg kell majd újítani a plasztikot. A 14 év feletti kecskemétiek igényelhetik, aki nem a városban lakik, az turisztikai kártya formájában veheti igénybe a szolgáltatásokat, de arra nem kapnak majd akkora kedvezményt. A kecskemét kártyával akár 20-30-kal olcsóbban is lehet majd fizetni. Ezentúl pedig a kártyatulajdonosok tájékoztatást kapnak a programokról, legújabb akciókról. A tervek szerint a kedvezmények jellemző területei, a húzószolgáltatások lesznek: sport, tömegsport, városi strand, múzeumok, színházak, kulturális rendezvények, könyvtárak - tehát zömében a közintézmények - de ebbe a sorba illeszkedhet a parkolás, helyi tömegközlekedés is. A rendszerhez ezenkívül csatlakozhatnak a kereskedők, egyéb szolgáltatók.

A kártyarendszer kialakítására 11,7 millió forintot költ az önkorámányzat és már meg is van az első partnerük. A Kecskeméti Tornaegylet és Labdarúgó Kft. már most jelezte, hogy a nézőszámát úgy szeretné növelni a sportklub, hogy olcsóbban adja majd kártya ellenében a helyieknek a meccsekre a belépőjegyet.

Ezek is érdekelhetik