Friss hírek

2010.09.03. 14:15

Ingyenes szórakozási lehetőség vasárnapig, Abán

<p>Tündérkert, a honfoglalás és a középkor világa, koncertek, kiállítások, tűzzsonglőr-show várja péntektől a vendégeket az Aba Napokon. A színes programokkal teli, ingyenes szórakozási lehetőségek vasárnap estig tartanak.</p>

Harmadik alakalommal kerül megrendezése forrásnap. Egy tucat hagyományőrző csapat tart folyamatosan bemutatókat. Itt lesznek pl. a Salföldi Kopjások, akik kopjás párviadalt, vitézi szokásokat, huszár tornát és török-fej öklelést mutatnak be.

A honfoglalás, és a középkor 14-17. századának világát elevenítik meg a hagyományőrzők, és sok más érdekesség mellett megválasztják majd Aba nyílkirályát- mondta Steixner István, az egyik szervező.

18. alkalommal rendezik meg az Aba Napokat. Az idén először alakították ki a helyi kézművesek a Tündérkertet. Több száz méter batikolt vászonnal körbevettek egy területet, angyalhajjal, zászlókkal, lampionokkal, égőkkel díszítették. Ez napközben a bemutatók, este és éjszaka pedig a szórakoztató programok helye. A kert egyik sarkában " döglődő" is lesz. Itt szőnyegeken, szalmazsákokon fekve nézheti bárki a programokat. Az össznépi szalmazsákcsatát is itt rendezik szombaton délután 4 órától.

Csak néhány a programok közül: Republik, Király Viktor koncert, tűzzsonglőr bemutató, tűzszertartás Sólyomfi Nagy Zoltánnal, faluebéd, ízek utcája, borsátrak, kirakodóvásár.

Pénteken 17 órakor nyitja meg a polgármester ünnepélyesen a rendezvényt.
Részletes program: www.aba.hu

Ezek is érdekelhetik