Friss hírek

2010.09.19. 19:44

Hat áldozat egy fallúdzsai öngyilkos merényletben

<p>Hat ember életét vesztette, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta a testére erősített robbanószerkezetet az iraki Fallúdzsa városában - közölték vasárnap a biztonsági szolgálatok, hozzátéve, hogy a halottak közül három iraki katona volt. A detonáció helyi idő szerint este hat előtt következett be egy népszerű étterem közelében, ahol épp iraki katonák járőröztek. A fallúdzsai kórház tájékoztatása szerint a merényletben 14-en sebesültek meg, köztük a katonai járőrcsapat három tagja.</p>

A támadást négy nappal azután követték el, hogy az iraki haderők amerikai segítséggel rajtaütést hajtottak végre a városban, az al-Kaida egyik vezetőjét keresve. Az akcióban hét civil állampolgár is életét vesztette, ami általános felháborodást keltett a korábban a lázadók fellegvárának számító városban. A rajtaütést a helyi önkormányzati tanács provokációnak minősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!