Friss hírek

2010.09.30. 19:14

Gulyás Gergely: Gyurcsány Ferenc gyávának bizonyult

<p>Gyávának nevezte Gulyás Gergely, a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke Gyurcsány Ferencet, amiért a volt kormányfő nem jelent meg a testület előtt. Gulyás Gergely nyílt levélben válaszolt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek, miután a korábbi kormányfő levélben indokolta meg, miért nem vett részt a jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt.</p>

A fideszes politikus levelében kifogásolta, hogy a meghívott körülbelül ötven ember közül csak Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György nem jelent a bizottság előtt. Ahogy Gulyás fogalmaz, "beszédes" ami történt.

A bizottság elnöke válaszolt Gyurcsány Ferenc indoklására, melyben arra hivatkozik, hogy az albizottság "összetétele miatt elfogult, így politikai értelemben nyilvánvalóan illegitim". Gulyás Gergely szerint az alaptalan vádak helyett őszinte válaszokra lenne szükség. Mint fogalmazott, "politikai pártállástól függetlenül a 2006 szeptemberében és októberében történteket szinte valamennyi választópolgár a rendszerváltozás óta eltelt időszak legemlékezetesebb eseményei között tartja számon. Ekkor Ön nemcsak a helyzet előidézője, hanem az ország első számú politikai vezetője is volt, ezért mindenki joggal vár választ arra, hogy milyen utasításokat adott Ön a rendőrségnek?"

Gulyás Gergely szerint Gyurcsány Ferencnek nem sajnálkoznia kellene, hanem bocsánatot kérnie a történtekért. "Ön bátorságot mutatott akkor, amikor rendőrök százai védték, de gyávának bizonyult, amikor egy országgyűlési albizottság előtt kellene választ adnia a mindenkit érdeklő kérdésekre! Ön egy dologban következetes csupán. Sem akkor, 2006-ban, és azóta sem tartja magára nézve kötelezőnek az ország alkotmányos rendjét." - fogalmazott az elnök csütörtöki nyílt levelében.

Ezek is érdekelhetik