Friss hírek

2010.09.14. 13:35

Élményfürdő és versenyuszoda - 6,5 milliárdos beruházás Kecskeméten

<p>Élményfürdő, szaunavilág, gyógyászati részleg és versenyuszoda is lesz abban a komplexumban, amelyet 6 és fél milliárd forintért építenek Kecskeméten. A beruházás elérkezet abba a szakaszába, amikor már a medencék nyomáspróbáját is meg lehetett csinálni. Az önkormányzat azért döntött a fürdő megépítése mellett, mert a meglévő 40 éves uszoda az elmúlt években folyamatosan veszteséget termelt - mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.</p>

Lesz gyermekmedence, uszoda, élményfürdő, szaunák, wellness- és gyógyászati részleg is az új fürdőkomplexumban. Ez az első olyan fürdő, ahol mindenki megtalálja a számára legkellemesebb kikapcsolódási lehetőséget.

Már majdnem kész van a sportuszoda lelátója, az öltözők, az orvosi szobák, de készülnek a közvetítésekhez szükséges kamera és közvetítői állások, bírói lelátók és a doppingszoba is. A fürdőben várhatóan csak kisebb nemzeti sport versenyeket rendeznek majd. Nem akart nagy uszodát a város, ezért a lelátóra csupán 750 ember fér majd be - mondta a Független Hírügynökségnek Ludvig Zoltán, a Hírös Sport Kft. sportszakmai igazgatója.

A kecskemétiek jövő tavasszal már kipróbálhatják az új élményfürdőt és uszodát. Most a már elkészült medencék nyomáspróbáját végzik a kivitelezők. Az összes medencét feltöltik vízzel és megnézik, hogyan bírja a nyomást. A gyerekmedencét már feltöltötték, az úszómedence azonban egy nap alatt telik meg.

A város arra számít, hogy évente legalább háromszázezer vendége lesz a komplexumnak. A beruházás 6,5 milliárd forintba kerül. A kecskeméti önkormányzat azért döntött az új fürdő építése mellett, mert a korábbi - ma már 40 éves fürdő - elavult rendszere miatt nem tudta magát fenntartani, évente 300 millió forinttal támogatta a város. Ezért úgy döntöttek, hogy egy új komplexum várhatóan több vendéget vonz majd és évente nem kerül a városnak többe, mint a régi finanszírozása - mondta Zombor Gábor.

A fürdőt részlegekre osztják és a jegyeket is ennek megfelelően határozzák meg. Lehet majd csak az uszodába, csak a wellnessbe jegyet venni, de lesz komplex belépési lehetőség is, amellyel mindent igénybe vehetnek a vendégek.

Ezek is érdekelhetik