Friss hírek

2009.11.20. 13:34

Volner János: a sajóbábonyi esetbõl próbálnak elõnyt kovácsolni a szocialisták és a fideszesek

<p>A hétvégi sajóbábonyi események, és az utána következõ politikai történések egyértelmûen rávilágítottak arra, hogy mind a szocialista kormány, mind pedig a Jobbik térnyerésétõl tartó Fidesz fel kívánja használni az ilyen eseteket a Jobbik és az Új Magyar Gárda elleni hadjárata során - mondta péntek délelõtti sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének elnöke.</p>

Hozzátette: egyre több jel mutat arra, hogy egyes szocialista politikusok a segélyezés jelenlegi rendszerét felváltani kívánó jobbikos közmunkaprogrammal riogatják a cigányságot, ezzel hangolják a kisebbséget a párt és az Új Magyar Gárda ellen. Volner János véleménye szerint a Fidesz az úgynevezett suttogó propagandát vetetette be, hogy felkorbácsolja az indulatokat: a romáknak azt mondják, elveszik segélyeiket, ha a Jobbik teret nyer a politikában.

Volner János kifogásolta, hogy míg július 4-én, az Erzsébet téren erõszakkal oszlatták fel a tiltakozó gárdisták tömegét, addig a Sajóbábonyban a falugyûlés szervezõire támadókat csak egy nappal késõbb vették õrizetbe. A rendvédelmi kabinet elnöke szerint nem csak elkülöníteni kellett volna egymástól a két tábort, hanem azonnal intézkedni kellett volna a bûncselekmények elkövetõivel szemben. Például azokkal, akiknél veszélyes eszközök, botok, kések, kapák vagy éppen balták voltak - tette hozzá Volner János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!