Friss hírek

2009.11.13. 11:54

ÚJINFLUENZA - Mégis tanítási szünetet rendeltek el a zalaszentbalázsi iskolában

<p>Péntek délben mégis hazaküldik a zalaszentbalázsi általános iskolából a gyerekeket és hétfõn, valamint kedden is tanítási szünet lesz a nagy számú influenzás megbetegedések miatt - közölte a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Péntek délelõtt még úgy volt, hogy nem zárják be az iskolát, ahol 144 diák közül 57 betegedett meg, de miután az iskola vezetõje konzultált a tisztiorvosi szolgálattal, a tanítási szünet elrendelése mellett döntöttek.</p>

Szabó Hedvig igazgató elmondta: az iskolában egyelõre még csak felmérték, hogy hány gyermeket szeretnének beoltatni a szülõk, az oltást még nem kezdték meg. Egyébként 60-70 százalékát oltották volna be a diákoknak és a vakcina csütörtökön érkezett volna meg - tette hozzá.

Zala megyében egyébként közösségi járvány miatt csütörtökön egy hétre bezárták az óvodát Bakon. A döntést az intézmény vezetõje hozta meg, miután konzultált a tisztiorvosi szolgálattal. A 48 gyerek közül csütörtökön már 32 hiányzott. Azt még egyelõre nem tudni, hogy az újinfluenza okozta-e a megbetegedéseket.

Korábban már öt iskolát zártak be az újinfluenza miatt országszerte. Elõször kedden, a Baranya megyei, szederkényi általános iskolában rendeltek el tanítási szünetet, szerdán pedig Fejér megyében, a móri Perczel Mór szakképzõ iskolából küldték haza a diákokat, illetve a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan iskoláját zárták be. Csütörtökön bõvült a lista, a rákospalotai Meixner Általános Iskolában, és Heves megyében a verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskolában is szünetet rendeltek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!