Friss hírek

2009.11.11. 16:24

ÚJINFLUENZA: Félnek a szederkényiektõl

<p>Egy szederkényi gyerek nem mehetett fogszabályozásra, a községben lakó tanárokat hazaküldték az iskolából Pécsrõl, a helyi énekkar hásságyi fellépését pedig lemondták. A településen csaknem 60 gyerek betegedett meg az újinfluenzában, ezért az ÁNTSZ 10 napra bezáratta az általános iskolát. A teszteredmények szerint a H1N1 vírus okozta a fertõzést. Az iskolát fertõtlenítették, a faluban a következõ két hétben elhalasztják a rendezvényeket.</p>

A helyiketõl azonban úgy tûnik félnek az emberek. Hergenrõder János, a település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: sok tanárt hazaküldtek egy pécsi iskolából, és több helyinek már kedden szóltak, hogy nem kell munkába mennie.

A szederkényi gyerekorvos telefonja a rendelési idõn kívül is folyamatosan csörög. A szülõk tanácstalanok. Sokan megvizsgáltatták a gyerekeiket. Szerdán 25 beteg volt a rendelõben, közülük csak egy olyan volt, akinél influenzaszerû megbetegedést tapasztaltak.

Az iskola tanulói között nemcsak szederkényiek vannak, ide járnak többen Szellõrõl, Kékesdrõl, Erzsébetrõl, Kátolyból, Máriakéméndrõl és Monyoródról is. Így a kistérségben könnyen terjedhet a járvány. Az kistérségi tisztiorvos minden település háziorvosától és gyerekorvosától is jelentést kér, hogy mikor, hányan betegedtek meg. Kátolyon már 10 gyereknél találtak jeleket, hogy az újinfluenzával fertõzõdtek meg.

Az szederkényi iskolát bezárták, a faluban minden rendezvényt elhalasztnak a következõ két hétben. A szederkényi patikában kedden 40 oltóanyagot adtak el, szerdán is sokan vitték a vakcinát, a patika vezetõje, azt mondta, még bõven van az újinfluenza elleni védõoltásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!