Friss hírek

2009.11.05. 13:04

Új parancsnok a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet élén

<p>Beiktatták a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új parancsnokát, Nagy István <br />bv. alezredest csütörtökön Kaposváron - tudta meg a Független hírügynökség a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóirodájától.</p>

A 41 éves új parancsnok 1990. augusztus 1-jétõl dolgozik a büntetés-végrehajtási szervezet hivatásos állományában. A kaposvári beosztása elõtt Nagy István a Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartási ügyek osztályának vezetõje volt. A Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet élén november 1-jétõl dolgozik.

A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy a kaposvári intézetben tisztázatlan körülmények között sérült meg egy rab februárban, aki késõbb a kórházban meghalt. A börtön parancsnokát márciusban leváltották. A döntést azt követõen hozták meg, hogy a Kapos TV birtokába, majd nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen állítólag egy börtönõr felettesének beszél az esetrõl.

A felvételen az õr azt mondja, hogy négy társával "bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást". Ettõl kezdve - a börtönõr állítása szerint - már csak hallotta a dulakodásra utaló hangokat, de látni nem látta, ahogy fogalmaz, megpróbált kimaradni belõle. A hangfelvételbõl az is kiderül, hogy a verésnek az 56 éves férfi zárkatársa is a szemtanúja volt.

Ezek is érdekelhetik