Friss hírek

2009.11.18. 20:44

Szorít az idõ, sztrájk lehet a BKV-nál

<p>Bajban a BKV dolgozói, hiszen nincs elég pénz a társaság mûködésre és a kollektív szerzõdés is lejár az év végével, ezek miatt pedig decemberben sztrájkba léphetnek a cég alkalmazottai - mondta a Független hírügynökségnek Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. </p> <p>30 milliárdos hitelt venne fel a közlekedési társaság, hogy fizetni tudja a dolgozókat és jusson üzemanyag a buszokba, de az ehhez szükséges állami garanciát még nem kapta meg a cég - mondta Gulyás Attila. Emellett a kollektív szerzõdés is lejár, ami nélkül pedig a béren kívüli juttatásokat és a mûszakpótlékokat sem kaphatják meg a dolgozók. Sõt, a menetrend is összeborulhat, hiszen a kollektív szerzõdésben szereplõ egyedi munkaidõ már nem lenne érvényes a dolgozókra, így a jármûvek menetrendjét nem tudnák teljesíteni - tette hozzá.</p>

A szakszervezeti vezetõ szerint a decemberi csonka hónapban kell megoldást találni mindkét problémára, mert ha ez nem történik meg, akkor sztrájkba lépnek a dolgozók. Hozzátette: a legnagyobb gond az, hogy a cég vezetõi a politikai játszmákon kívül nem tesznek semmit, csak a dolgozókat sanyargatják a BKV-s botrányok miatt ahelyett, hogy rendet tennének. Gulyás Attila szerint olyan híreket is hallani, hogy befagyasztanák a dolgozók bérét, emiatt pedig nem is kellene sztrájkot szervezni, hiszen azonnal beszüntetnék a munkát a dolgozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!