Friss hírek

2009.11.29. 13:39

Szili Katalin: a baloldal felemelkedéséért alapítottak mozgalmat

<p>A Szövetség a Jövõért Mozgalom nem valami ellen, hanem valamiért jött létre - mondta a szervezet vasárnapi alakuló rendezvényén Szili Katalin. A volt házelnök hozzátette: az a cél, hogy erõsítsék a baloldalt, de nem csak a politikai, hanem a társadalmi baloldalt is. Ennek pedig alapvetõ feltétele, hogy szembe tudjanak nézni a hibákkal- fogalmazott a szocialista politikus.</p>

Szili Katalin elmondta, hogy a mozgalommal a baloldal építése a cél, az MSZP-s politikus szerint nem az a kérdés, hogy szakítanak-e, hiszen továbbra is az MSZP-n belül kíván politizálni. Hangsúlyozta, hogy a társadalmi és politikai baloldal erõsítése a cél. Ehhez pedig fontos, hogy szembe tudjanak nézni a hibáikkal- mondta a volt házelnök.

Négy hibát említett Szili Katalin: azt, hogy a szocialisták baloldali politikának állították be a neoliberális gazdaságpolitikát, az õszödi beszéd is hiba volt, de nem maga a beszéd, hanem maga a hazugság. Azt is ide sorolta Szili Katalin, hogy 2004. decemberében rosszul döntöttek a kettõs állampolgárságról szóló népszavazáskor, illetve hogy kiüresedtek a párt demokratikus fórumai.

Szili Katalin hangsúlyozta, hogy értékelõ politizálásra van szükség. Azt mondta, hogy a jövõért kötnek szövetséget, ezért alapítottak mozgalmat. Céljuk egyebek mellett a baloldal megítélésének a javítása és a társadalmi támogatottság növelése.

Ezek is érdekelhetik