Friss hírek

2009.11.10. 14:24

Sukorói kaszinóberuházás - a kormány kitart amellett, hogy bírósághoz fordul, és nem akar egyoldalú szerzõdésbontást

<p>A Pénzügyminisztérium kitart amellett, hogy bíróság elõtt kezdeményezi a sukorói telekcsere-ügylet értékaránytalanságának és semmisségének megállapítását. Ezt a bírói hatáskörbe tartozó döntést nem akarja egyoldalúan magához vonni, és átgondolatlan politikai kijelentéseket sem kíván figyelembe venni - így reagált a tárca a Fidesz helyettes szóvivõjének keddi sajtótájékoztatója után. A minisztérium egyben visszautasította Cser-Palkovics András - a közlemény szerint - "felelõtlen, politikai kalandorságra utaló" kijelentéseit.</p>

Cser-Palkovics András egyebek mellett arról beszélt, hogy szerintük a sukorói szerzõdések a magyar emberek meglopását jelentik, ezért pártja a leghatározottabban követeli, hogy bontsák fel azokat.. A Fidesz kedden is felszólította a kormányt, hogy mondja fel a beruházás ügyében kötött szerzõdéseket, és kezdje el a felelõsségre vonást, jogi és politikai értelemben is.

A kormány és a Pénzügyminisztérium a sukorói telekcserével kapcsolatos eljárása során az állami vagyon, és az adófizetõk pénzének teljes és tényleges védelmében lép fel - írja közleményében a tárca. A sukorói telekcserétõl történõ egyoldalú elállás veszélyeztetné az állam eljárásának jogszerûségét, és kártérítési kötelezettséget is megalapozhatna. Márpedig adófizetõi pénzeket kockáztató, kártérítési felelõsség megállapítását veszélyeztetõ döntést felelõs állami vezetõ nem hozhat, de felelõs politikai erõ sem követelhet - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik