Friss hírek

2009.11.22. 19:24

Segédeket toborzott a Mikulás

<p>Segédeket toborzott a Mikulásszolgálat vasárnap az Örs vezér téri Sugár moziban. A rendezvényre érkezõ gyerekek játékokat, ajándék- és dísztárgyakat is készítettek natúr és újrafelhasznált alapanyagokból, sõt, a megunt játékokat, ruhákat is el lehetett hozni, amiket rászoruló, nehéz sorsú gyerekeknek juttatnak el. A legjobbak a Mikulás Rezidenciájában fogadják majd a gyerekeket, ami december 1-6-ig tart nyitva a városligeti Vajdahunyadvárban.</p>

A gyerekek 6 kategóriában versengtek, 2-tõl egészen 20 éves korig.. A H1N1 elleni védekezés keretében minden versenyzõ és nézõ a bejáratnál víznélküli kézfertõtlenítõt kapott a krampuszoktól a kezére és egy-egy steril száj maszkot is. A döntõbe jutott 25 gyerek helyett a járványnak "köszönhetõen" csak 15-en tudtak megjelenni a megmérettetésen - derül ki a szervezõk közleményébõl.

A Vajdahunyadvárban minden látogató gyereknek névre szóló emléklapot, bio gyümölcsöt és öko mágnest ad ajándékba a Mikulás. A krampuszokkal pedig színezni, rajzolni, ajándékot készíteni is lehet. A gyerek csoportokat elõzetes bejelentkezés alapján várják, belépõdíj ellenében.

Ezek is érdekelhetik