Friss hírek

2009.11.02. 14:34

Rendõri jelenlét már csak önkormányzati támogatással, Bicskén

<p>Félmillió forintot ad a rendõrségnek a bicskei önkormányzat, hogy az év hátralévõ részében is fennmaradjon a megerõsített közterületi felügyelet a városban. A fokozott jelenlét miatt jelentõsen csökkent a bûnesetek száma ebben az évben, ám a központi költségvetés csak az elsõ nyolc hónapra fedezte annak a költségeit - tudta meg a Független Hírügynökség Tessely Zoltántól, Bicske polgármesterétõl. A megye több önkormányzata év közben adott hasonló támogatást a rendõrség mûködéséhez, Székesfehérvár például 18 millió forintot.</p>

Novemberben és decemberben szinte semmilyen felügyeletet nem tudtak volna biztosítani a rendõrök, pedig a karácsony miatt ez a két hónap különösen fertõzött szokott lenni bûnügyi szempontból. Az önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van, de ezt nem hagyhatták, ezért sürgõsségi indítványt terjesztett pénteken a képviselõk elé, amelyet elfogadtak - mondta a polgármester.

Bicske évek óta ad a rendõrségnek támogatást, ebben az évben azonban takarékossági okok miatt ez elmaradt volna.

Célzottan az év végére a megyében egyedül a bicskei önkormányzattól kapott a rendõrség támogatást, de év közben több önkormányzattól is. Fejér megyében a legtöbb pénzt a székesfehérvári kapitányság kapta, 18 millió forintot - tudtuk meg R. Szabó Ágnestõl, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõjétõl.

Ezek is érdekelhetik