Friss hírek

2009.11.09. 12:39

Lövöldözés a székesfehérvári börtönben - szolgálat átadás közben lõtt az õr

<p>A szolgálat átadás-átvétel idején, kora reggel lõtte le egyik nõi munkatársát a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári intézményének egyik dolgozója. A férfi ezután öngyilkos lett. Az ügyben a Budapesti Katonai Ügyészség folytat vizsgálatot.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, lövések dördültek hétfõn a székesfehérvári börtönben. Egy férfi fegyõr lelõtte egy nõi munkatársát, majd magával is végzett.

Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a székesfehérvári büntetés-vérehajtási intézetbõl kora reggel kapták a jelzést a lövöldözésrõl. Az ügyeletes ügyész azonnal a helyszínre indult és megkezdte a munkát. Egyelõre azok a tények ismertek, hogy reggel fél hétkor szolgálat átadás-átvétel idején az intézmény egy férfi munkatársa lövéseket adott le és az egyik nõi dolgozó meghalt. A férfi ezután öngyilkos lett. A katonai ügyészség emberölés miatt indított vizsgálatot. A helyszínen még tart a munka, azt egyelõre nem tudni, hogy miért lõtt az õr, erre csak késõbb derülhet fény. Egyelõre van két holttest, egy fegyver és lövedékek - fogalmazott a szóvivõ.

A lövések és a két haláleset tényét és idõpontját közben közleményben erõsítette meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) is. A BVOP szerint "az esemény a fogvatartottakat semmilyen módon nem érintette, az intézet biztonságosan mûködik."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!