Friss hírek

2009.11.11. 20:49

Lezárult a somogyi mellékvonalak ügye

<p>Az eredetileg tervezetthez képest 60 kilométerrel több vasúti mellékvonal marad meg Somogyban. Így a 304 kilométernyi szakaszból 251 kilométer fennmarad, és csak a Somogyszob - Balatonkeresztúr közötti 53 kilométer szûnik meg. A 2010. évi országos és regionális vasúti menetrendet november 13-ig véglegesítik, amely már csak a megmaradó vonalakra szól - közölte Kolber István országgyûlési képviselõ szerdán.</p>

Somogy megyében a Dombóvár-Gyékényes és a Siófok- Balatonszentgyörgy országos fõvonalak továbbra is mûködnek, és az eredetileg tervezettel ellentétben megmarad a Karád - Siófok, valamint a Nagyatád - Somogyszob vonal - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.

Megállapodás született arról is, hogy megvizsgálják annak lehetõségét, hogy a Nagyatád - Ötvöskónyi közötti buszközlekedést lehetõvé tévõ Ötvöskónyban vasúti megállóhelyet, illetve várótermet alakítsanak ki. Ezt a szakemberek már rövidebb távon jelentõsen kedvezõbbnek tartják a Nagyatád - Kaposvár közötti közlekedés szempontjából.

A közösségi közlekedés átalakítása, a tervezett 40 milliárd forintos megtakarítás elérése azonban több intézkedést igényel. Így a MÁV-vízfej csökkentését, tarifarendszer és a tarifák átalakítását, a jelenleg 47 féle jogcímen alapuló 6,7 millió embert érintõ kedvezményrendszer felülvizsgálatát, ugyanúgy, mint a vagyoni-, gazdálkodási- és irányítási-rendszerek megújítását - fogalmaz a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!