Friss hírek

2009.11.05. 12:14

Lendvai: az MSZP felelõs kampányra készül

<p>Az MSZP választási kampánya a felelõsség versenye lesz, nem pedig ígéretlicit - közölte Lendvai Ildikó csütörtöki sajtótájékoztatóján. A pártelnök elmondta, a szocialisták nem a Fidesszel akarnak hadakozni, hanem a választókkal akarnak eszmét cserélni, és tényekrõl fognak beszélni. Ennek jegyében indul a novemberi tájékoztató kampány is, amely óriásplakátok, sajtóhirdetések, illetve információk füzetek segítségével ismerteti az emberekkel a kormánypárt által elérteket.</p>

A keddi költségvetési szavazás új szakaszt nyitott, új párbeszédre adott lehetõséget a szocialista párt számára. A korábbi vállalások ugyanis parlamenti döntéssé, illetve konkrét számokká váltak, ezért mostantól tényekkel lehet dolgozni - mondta Lendvai. A pártelnök hangsúlyozta, a válságkezelõ kormány a szocialista párt kormánya. Az MSZP felvállalja azokat a lépéseket, amelyeket a recesszió kényszerített ki, sõt büszke a legnehezebb döntésekre is - jegyezte meg a politikus.

Ami a tájékoztató kampányt illeti, a szocialisták eredményeit összefoglaló információs füzet a hónap végéig valamennyi háztartásba eljut majd. Ebbõl többek között kiderül, hogy jövõre 10 adózóból 9-nek kevesebb személyi jövedelemadót kell fizetnie. Ez több mint 3 millió embert érint, akik átlagosan egy-másfél havi jövedelmet takarítanak meg így. A brossúrában kiemelik a távhõ áfájának csökkentése nyomán keletkezõ, évi 40-50 ezer forintos megtakarítást, valamint a vállalkozások járulékterheinek összesen 400 milliárdos enyhítését is. Lendvai Ildikó kiemelte még a közrend érdekében tett erõfeszítéseket, így például azt, hogy az általuk meghirdetett pályázatnak köszönhetõen ezer új településen dolgozik majd "seriff", a rendõrség már a 20 ezer forint alatti lopások esetén is nyomozást kezd. A kiadványban szerepel az is, hogy a pénzintézetek csak az infláció arányában növelhetik az ügyfeleket terhelõ költségeket, valamint hogy a kormány krízisalapjából 50 ezer család kap! ott segítséget. Az év végéig ez a szám valószínûleg a duplájára nõ - mondta Lendvai.

A teljes kampány összköltsége 80 millió forint, amelyet az MSZP saját kasszából fizet, és a párt éves elszámolásában is szerepelni fog. Az információs füzet ebbõl 12 forintba kerül darabonként, postaköltséggel együtt - hangzott el.

Ezek is érdekelhetik