Friss hírek

2009.11.16. 18:59

Lemondott a fizetésérõl Hunvald György

<p>Lemondott a fizetésérõl Hunvald György - erõsítette meg az Index.hu információit a Független Hírügynökség kérdésére a VII. kerület alpolgármestere. Gergely József azt mondta, hogy a pénzt a továbbiakban egy letéti számlára fogják utalni. Ez addig lesz így, amíg az elõzetes letartóztatásban lévõ polgármestert - Gergely József reményei szerint - ki nem engedik és újra munkába állhat.</p>

Hunvald György döntését azzal indokolta, hogy a fizetése körüli vita az önkormányzatot nehéz helyzetbe hozta - tette hozzá Gergely József.

Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert a kerületben kirobbant ingatlanbotránnyal összefüggésben vették õrizetbe a nyomozók február elején, a bíróság pedig elõzetes letartóztatásba helyezte. A szocialista politikust - egyebek mellett - bûnszervezett tagjaként elkövetett csalás bûnsegédletével, illetve üzletszerûen és folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják a nyomozó ügyészek.
A Fidesz már többször szóvá tette, hogy az elõzetes letartóztatásban lévõ polgármester annak ellenére is megkapja fizetését, hogy nem végzi el a munkáját.

Ezek is érdekelhetik