Friss hírek

2009.11.20. 14:19

LABDARÚGÁS - Elképzelhetõ a magyar érintettség a nemzetközi bundabotrányban

<p>Elképzelhetõ, hogy magyar érintettjei is vannak annak a nemzetközi bundabotránynak, amelyben sajtóhírek alapján összesen kilenc ország érintett - mondta a Független Hírügynökségnek Serényi Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtófõnöke. A szakember szerint azonban nem szabad elhamarkodottan ítélkezni, meg kell várni, amíg kézzel fogható bizonyíték lesz az ügyben.</p>

Serényi Péter elmondása szerint egyébként már többször elõfordult, hogy különbözõ fogadójátékokban magyar szereplõvel zajló mérkõzés is gyanúba keveredett. Arra a kérdésre, hogy amennyiben valóban bebizonyosodik a magyar érintettség, az MLSZ milyen lépéseket tervez, a sajtófõnök azt válaszolta: korai még ez a feltételezés. "Addig, ameddig nincsenek arról konkrétumok, hogy milyen fokú a magyar érintettség, addig nem érdemes errõl beszélni. Én reménykedem abban, hogy mégsem lesz magyar érintettje ennek a botránynak" - magyarázta Serényi Péter.

Az MLSZ most várja a további információkat, és elképzelhetõ, hogy a péntek délutáni németországi sajtótájékoztató után már több információ lesz az ügyrõl.
Csütörtökön számoltak be elõször arról a nemzetközi hírportálok, hogy a bochumi ügyészség az év elején indított vizsgálatot egy, a labdarúgó-mérkõzések kimenetelét befolyásoló nagyszabású nemzetközi fogadási botrány felgöngyölítése érdekében. A sajtó értesülései szerint a botrány nem csak Németországot érinti, hanem Ausztriát, Belgiumot, Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot, Magyarországot, Svájcot, Szlovéniát és Törökországot is, de az sem zárható ki, hogy Görögország, Macedónia és Szerbia is érintett volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!