Friss hírek

2009.11.04. 16:34

Kormányszóvivõ: nem helyes visszaélni a szirénával a Margit-hídon

<p>Nem helyes, hogyha valaki visszaél a megkülönböztetõ jelzéssel és így hajt át az amúgy lezárt Margit hídon - így reagált a kormányszóvivõ arra, hogy az RTL Híradó kedden több autót - köztük hivatali jármûveket - is felvett, amelyek szirénát bekapcsolva mentek át a hídon.</p>

Szollár Domokos azt mondta, hogy a Margit híd lezárásakor a kormányfõ levelet küldött a minisztereknek és a kormányzathoz tartozó állami vezetõknek azt kérve, hogy csak akkor használják a megkülönböztetõ jelzést a lezárt hídon, amennyiben az valóban szükséges. Ezt a levelet többször is elküldték, a megfogalmazás szerint preventív jelleggel. A kormányszóvivõ tudomása szerint egyébként a kormányzati vezetõk Bajnai Gordon kérését eddig teljesítették és nem használták indokolatlanul a kék lámpát és a szirénát.
Szollár Domokos arról is beszélt, hogy ez a téma nem kimondottan csak a Margit hídon kapcsolódik. Eleve nem helyes ugyanis, hogyha valaki bárhol a városban indokolatlanul megkülönböztetõt használ.

Az RTL Híradó stábja kedden számolt be arról, hogy néhány óra alatt 33 kocsi hajtott át az átkelõn megkülönböztetõ jelzéssel. Volt olyan autó, amelyik a híd elõtt felkapcsolta a villogót, átment, majd lekapcsolta. Sok hivatali kocsi közlekedik így, de rendõrök, diplomaták is kihasználják a kiskaput, hogy a hídon most csak megkülönböztetõ jelzéssel, 10 kilométeres óránkénti sebességgel lehet átmenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!