Friss hírek

2009.11.22. 16:59

Jobbik felvonulás: nyolc elõállítás

<p>Nyolc embert állítottak elõ eddig a rendõrök a Jobbik felvonulásos rendezvényérõl. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint mindannyian gárdisták.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt: a Jobbik, Horthy Miklós 90 évvel ezelõtti fõvárosi bevonulására rendezett vonulásos megemlékezést vasárnap délután a XI. kerületben. Az eredeti tervek szerint délután három órakor a Kosztolányi Dezsõ térrõl a Gellért tér felé vonultak volna át a résztvevõk: körülbelül ezer szimpatizáns és ötszáz gárdista volt ott.

A rendõrök még a rendezvény elõtt felhívták a szervezõk figyelmét arra, hogy a Magyar Gárdát a bíróság jogerõsen feloszlatta. Amennyiben ennek ellenére tagjai egyenruhában, alakzatban és vezényszavakra mozognának, a rendõrök intézkedni fognak. A szervezõk azt mondták, hogy a gárdatagok magánemberként vesznek részt a rendezvényen és nem fognak alakzatban vonulni.

Délután három óra után nem sokkal végül megindult a Jobbik felvonulása lovas huszárok felvezetésével. A gárdisták azonban csak kicsit késõbb indultak utánuk a járdán.

A rendõrség szerint a gárdisták vezényszavakra mozogtak, ezért a Bartók Béla úton sorfallal állták útjukat. Eddig nyolc embert állítottak elõ és jelenleg is zajlanak az igazoltatások.

A Gellért téren közben nem történt rendkívüli esemény.

Ezek is érdekelhetik