Friss hírek

2009.11.29. 15:29

Idén is elkészült az óriás betlehem Vörsön

<p>Advent elsõ vasárnapjára idén is elkészült Vörsön az óriási betlehem: a kis Somogy megyei falu templomában bárki megcsodálhatja. Február közepéig áll majd, addig legalább negyvenezer látogatóra számítanak. A vörsi betlehemrõl egyébként már a Guiness Rekordok Könyvénél is tudnak.</p>

Volt aki Pécsrõl, mások Veszprémbõl utaztak a Kis-Balaton mellé, hogy advent elsõ vasárnapján az elsõk között nézhessék meg a híres vörsi betlehemet. Az idei körülbelül akkora, mint a tavalyi, ugyanis nincs már hely a további terjeszkedéshez. A helybeliek mindenesetre benevezték a Guiness Rekordok közé. Válaszoltak is a könyv szerkesztõi, hogy ilyen kategória nincs.

A betlehemet harminc ember építette - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Futó Péter, a vörsi betlehemépítés vezetõje. Harminc láda mohát és harminc fenyõfát használtak fel idén a betlehem elkészítéséhez. Egy hétig dolgoztak rajta. A betlehem a vörsi templomban február közepéig látogatható. A helybeliek remélik, hogy ezúttal is legalább 40 ezren lesznek kíváncsiak rá.

Vörsön több, mint 60 éve építenek óriás betlehemet a helyiek.

Ezek is érdekelhetik