Friss hírek

2009.11.04. 16:24

Frekvenciapályázatok: az MDF a kormányt és Bajnait kérdezi

<p>Az MDF elnöke szerint hamarosan kiderül, hogy a kormány és Bajnai Gordon miniszterelnök a törvényesség, a sajtószabadság és a korrupció elleni harc mellett áll, vagy pedig cinkosává válik egy korrupció gyanús politikai mutyinak, amely súlyosan árt a demokrácia hitelének és az ország nemzetközi megítélésének - jelentette ki Dávid Ibolya szerdán az ORTT országos rádiófrekvenciákkal kapcsolatos döntésével kapcsolatban.</p>

A pártelnök emlékeztetett rá, hogy a frekvenciapályázaton vesztes Sláger és Danubius rádiók a bíróságtól ideiglenes intézkedésben kérték az ORTT eltiltását a mûsorszolgáltatási szerzõdés aláírásától, amelynek hatására a bíróság felhívta az ORTT-t, hogy írásban nyilatkozzon a kérelemrõl. Az ORTT azonban ehelyett szerdán aláírta a szerzõdést a jogellenesen nyertessé nyilvánított két pályázóval. Ezt megelõzõen még felmentette a két rádiót a pályázat feltételéül szabott kötelezettségétõl, miszerint az általuk jelenleg használt frekvenciákat vissza kell adniuk - emelte ki Dávid Ibolya.
Az MDF elnöke kiemelte: az, hogy a korrupció gyanújától átszõtt döntés véglegessé és visszafordíthatatlanná váljon a Nemzeti Hírközlési Hivatalon, tehát egy kormányhivatalon múlik, amely a rádióengedélyt a szerzõdés alapján megadja, vagy pedig eljárását a bíróság jogerõs döntéséig felfüggeszti.

Éppen ezért az MDF szerint most kiderülhet, hogy a pályázat tisztaságáért szót emelõ miniszterelnök, amikor tettekre kerül a sor, akkor melyik oldalon áll. A témában Dávid Ibolya interpellációt is intéz a miniszterelnökhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!