Friss hírek

2009.11.08. 21:04

Érvénytelen az elsõ választási forduló Csornán

<p>Érvénytelen lett a csornai idõközi országgyûlési képviselõválasztás elsõ fordulja vasárnap - a szavazásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz este hét óráig. A Gyõr-Moson-Sopron megyei településen Áder János helyére választottak volna képviselõt, a fideszes politikus ugyanis az Európai Parlamentben folytatja munkáját.</p>

Csornán 9820-an szavaztak vasárnap. A jelöltek közül - a várható eredmény szerint - a szavazatok 73 százalékát Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. A Jobbik színeiben induló Takács Krisztiánra 13 százalék voksolt, az MSZP jelöltje, Balogh Csaba a szavazatok 8 százalékát, míg a Civil Mozgalom jelöltje, Demjén Mihályné 4 százalékot kapott. Legkevesebben - 2 százalék - a MIÉP színeiben induló Molnár Tivadarra szavaztak.

A második választási forduló november 22-én lesz. Akkor mind az öt jelölt indulhat és közülük az lesz képviselõ, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja, feltéve, ha a választásra jogosultak több mint egynegyede elmegy voksolni.

Ezek is érdekelhetik