Friss hírek

2009.11.28. 12:29

Ellenszavazat nélkül támogatta az MSZP választmánya Mesterházy jelölését

<p>Ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással támogatta az MSZP Országos Választmánya (OV) Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét - jelentette be az OV szombati ülésének szünetében Simon Gábor. A választmány elnöke elmondta: a testület szerint Mesterházy Attila a legjobb jelölt nem csak 2010-re, hanem a baloldal hosszú távú politikája szempontjából is.</p>

Mesterházy Attila hozzátette: az elmúlt napokban beszélt Kovács Lászlóval - aki maga is felszólalt a szombati ülésen Mesterházy mellett - Szili Katalinnal és Gráf Józseffel is, akik vállalták, hogy részt vesznek a 2010-es kampányban a miniszterelnök-jelölt mellett. A jelölt szerint csapatot kell építeni és hirdetni a választásokra. Mesterházy Attila leszögezte: a jobboldalban nem ellenséget, hanem ellenfelet lát, akiket adott esetben partnerként is kezel, hiszen nemzeti kérdésekben szükséges lenne az összefogás - mondta. Ezzel szemben az MSZP miniszterelnök-jelöltje a szélsõjobboldalt a demokrácia ellenségének tartja, és ellenük kíméletlenül fog majd érvelni. Mesterházy Attila szerint "forró, izzó, bevállalós kampányt kell csinálni", a választások után pedig újjá kell építeni a baloldalt.

Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila leszögezte: a december 12-i kongresszuson várhatóan nem lesz tisztújítás - mint ahogyan az a tavaszi rendkívüli kongresszuson felmerült -, és a párt a "jelenlegi felállásban" csinálja végig a kampányt.

Lendvai Ildikó pártelnök úgy fogalmazott: a Fidesz "veteránjával", Orbán Viktorral szemben a jövõ emberét jelöli az MSZP, és ezt a döntést bátran vállalja is.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjérõl a végsõ döntést a párt december 12-i kongresszusa hozza meg.

Ezek is érdekelhetik