Friss hírek

2009.11.26. 09:39

Daganatos gyerekek utaznak a lappföldi Mikuláshoz

<p>Daganatos gyermekek indulnak csütörtökön délelõtt Budapestrõl Lappföldre, ai Mikuláshoz az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány jóvoltából.</p>

Takácsné Stalter Judit, az alapítvány vezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy idén 25 gyermek utazik négy napra a Mikuláshoz. Azon kívül, hogy találkoznak a télapóval rénszarvas-szánon is utaznak majd és ellátogatnak a világ legészakibb pontján fekvõ állatkertjébe, a Ranua Vadasparkba és megnézik a félig földbe vájt Arktikum Múzeumot is, ahol az északi emberek kultúrájával ismerkedhetnek.

Az idei már a harmadik alkalom, hogy északi kirándulásra viszi az alapítvány a gyerekeket. 25-en indulnak útnak, kísérõik között olyan fiatal felnõttek is vannak, akik már felgyógyultak a betegségbõl. A csapatot egy orvos is kíséri, bár az eddigi két alkalommal egyszer sem kellett segítenie. A gyerekek az élmény hatására szinte elfelejtik, hogy betegek, a komoly hegyi-erdei kirándulások sem okoznak gondot nekik - tette hozzá Takácsné Stalter Judit.

Ezek is érdekelhetik