Friss hírek

2009.11.18. 15:14

A Kaméleon lett a 9. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál legjobbja

<p>Goda Krisztina Kaméleon címû filmje lett a 9. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál legjobb alkotása, a nemzetközi zsûri szerint. Az elismerést szerdán adták át a rendezõnek, valamint a film producerének, Kálomista Gábornak Budapesten. A Michael Curtiz közönségdíjat Almási Tamás "Puskás Hungary" címû filmje nyerte el. A díjátadón a rendezõ úgy fogalmazott: ez a mozi Magyarország útlevele a világba, hisz a legendás focista világszerte ismertté tette a magyarokat.</p>

A november 5-15-ig tartó filmfesztivál keretében nyolc játékfilmet, négy dokumentumfilmet és két rövidfilmet tûztek mûsorra a Raleigh moziban a Los Angeles-i Magyar Házban. Mint azt a fõszervezõ, Bunyik Béla a sajtótájékoztatón elmondta, az idén komoly nehézséget okozott elõteremteni a fesztivál megrendezéséhez szükséges anyagi forrásokat. Ennek ellenére az eddigi legsikeresebb külhoni magyar filmszemle lett, a vetítések végig teltházasak voltak - mondta.

A fesztivált Goda Krisztina Kaméleonja nyitotta, de Fonyó Gergely Made in Hungária, Herendi Gábor Valami Amerika 2., valamint Gardos Éva Amerikai rapszódia címû filmje is szerepelt a programban.

A fesztivál különdíjasa Csupó Gábor lett, akit az Immigrants címû animációs filmjérõl ismerhet a közönség. A szemlét támogató Los Angeles-i Magyar fõkonzulátus díját Edelényi János vehette át Prima Primavera címû alkotásáért.

Ezek is érdekelhetik