Friss hírek

2009.11.18. 18:14

A bíróságra bízza a Pénzügyminisztérium a telekcsere ügy megsemmisítését

<p>Továbbra is bíróságon akarja semmissé tenni a sukorói telekcsere ügyletet a Pénzügyminisztérium (PM) - derül ki a szaktárca szerdai közleményébõl. Indoklásuk szerint ha egyoldalúan állnának el a szerzõdéstõl, az veszélyeztetné az állam eljárásának jogszerûségét, illetve megalapozhat kártérítési kötelezettséget is. A Pénzügyminisztérium szerint a telekcserével kapcsolatos érvénytelenséget, illetve semmisséget a bíróság állapíthatja meg. A tárca ezért nem kívánja azt egyoldalúan saját hatáskörbe vonni - olvasható a közleményben.</p>

Oszkó Péter pénzügyminiszter már napokkal ezelõtt kiadta az ezzel kapcsolatos tulajdonosi utasítást a nemzeti vagyonkezelõnek, a szervezet pedig hamarosan beadja a keresetét az ügyben a bíróságra.

A Pénzügyminisztérium nem kapta meg a Fejér Megyei Bíróság ítéletét Joav Blum sukorói lakcímével kapcsolatban, a döntésrõl csupán a sajtóból értesült. A PM szerint, ha megszületik a székesfehérvári bíróság döntése, akkor az segítheti az MNV által indítandó eljárást is, de nem válthatja ki azt.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi elnöke szerdán felszólította Oszkó Pétert, hogy azonnal utasítsa az MNV-t a szerzõdések felbontására, hiszen a Fejér Megyei Bíróság hétfõn jogerõsen is fiktívnek nyilvánította Joav Blum sukorói lakcímét, ezért a Székesfehérvári Városi Bíróság szinte biztosan megállapítja majd a közokirathamisítás bûntettét a telekcsere kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!