Friss hírek

2009.11.19. 06:39

32 millió forintos büntetés a bírót megtámadó szurkolónak

<p>900 ezer dán koronára, átszámítva csaknem 32 millió forintra büntette a koppenhágai városi bíróság szerdán azt a dán fociszurkolót, aki megtámadta a bírót a 2007-es dán-svéd Eb-selejtezõn, a dán fõvárosban.</p>

A férfit Ronni Nörvig-nek hívják, és elég ittas állapotban volt, amikor berohant a pályára. A férfi akkor rontott rá a játékvezetõre, amikor Herbert Fandel a 89. percben 11-est ítélt a svédeknek. Ekkor 3-3 volt az eredmény, miután a dánok 0-3-ról felálltak a meccsen.

Nörvig akciója miatt a mérkõzés pontjait 3-0-val a svédek kapták, ráadásul az UEFA úgy döntött, hogy a dán válogatott következõ két hazai meccsét zárt kapuk mögött kellett megrendezni.

A Dán Labdarúgó Szövetség perelte be a férfit az elmaradt jegybevételek miatt. Eredetileg csaknem két millió koronát követeltek a szurkolótól, de ezt a bíróság 900 ezer koronára csökkentette. Nörvignek azonban ez is sok. Azt nyilatkozta a dán TV2 csatornának, hogy úgy érzi, "mintha egy rossz álomban lenne, és nincs 900 ezer koronája", amit meg kellene fizetnie. A Svédországban dolgozó 31 éves férfit korábban 20 nap börtönre ítélte egy bíróság a bíró megtámadásáért.

Ezek is érdekelhetik