Friss hírek

2009.06.04. 10:19

Óriási zenei siker: Morricone és a Győri Filharmonikusok közös turnéja

<p>Óriási sikerrel turnézott Ennio Morricone és a Győri Filharmonikus Zenekar Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon. Az együttes és a világhírű zeneszerző négy helyszínen hat koncertet adott, melyeket összesen 38 ezren láttak.</p>

3 kontinens, 4 város, 6 koncert, 38 ezer néző, 10 repülőút, 32 ezer kilométer - ez jellemzi a azt a koncertsorozatot, melyről nemrég érkezett haza a Győri Filharmonikus Zenekar. A muzsikusok a győri próbákat követően Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon léptek fel az Oscar-díjas filmzeneszerző Ennio Morricone vezényletével.

A turnét óriási siker övezte, mindenhol zsúfolásig megtelt koncerttermekben, sportcsarnokokban játszották Morricone legismertebb műveit. Szöulban 17 ezren váltottak jegyet a három előadásra, míg Rabatban 7 ezren, Pekingben 6 ezren, Tajpejben 8 ezren voltak kíváncsiak a koncertre. Ez a nézőszám 72 teltházas koncertnek felelne meg a győri Richter-teremben. A fellépéseket mindenhol rendkívüli sajtóérdeklődés kísérte, a helyi médiumok mellett még az Asiana Airlines fedélzeti lapja is elismeréssel írt a koncertekről és a Győri Filharmonikus Zenekar magas színvonalú szerepléséről - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fodor László, a győri Filharmonikus Zenekar kommunikációs vezetője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!