Friss hírek

2009.01.21. 14:26

Torkos Csütörtök: már 906 étterem csatlakozott

<p>Még bő két hétig jelentkezhetnek a hazai vendéglátóhelyek a hagyományos Torkos Csütörtökre. A kezdeményezéshez már 906 étterem csatlakozott. Ebben az évben február 26-án ehetnek-ihatnak féláron a vendégek a Magyar Turizmus Zrt. akciójában.</p>

A vendéglátóhelyek a www.menjunkenni.hu honlapon keresztül jelentkezhetnek a Torkos Csütörtök programra február 6-án délig. Az érdeklődés idén is nagy, már most 906 étterem közül választhatnak a vendégek, és az asztalt is lefoglalhatják február 26-ra a honlap segítségével - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Torkos Csütörtök elnevezésű rendezvényt 2006-ban indította el a Magyar Turizmus Zrt. Abban az évben 400, egy évvel később már 700, tavaly pedig majdnem 1100 vendéglátóhely csatlakozott a kezdeményezéshez. A tavalyi felmérés szerint a vendégek előre lefoglalták az asztalok 80 százalékát, és voltak olyan helyek is, ahol hetekkel korábban elfogytak a helyek. A Torkos Csütörtököt a néphagyomány szerint a Hamvazószerdát követő napon tartják, ami idén február 26-ára esik. Az esemény jól illeszkedik a Kulturális Turizmus Évéhez, amelynek egyik kiemelt területe a bor- és gasztronómiai kultúra népszerűsítése.

Az akcióhoz olyan éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy február 26-án egész nap 50 százalékos kedvezményt adnak a vendégeiknek az á la carte kínálatukból. Ez az ételekre és italokra is vonatkozik. Idén változás, hogy már nem lehet külön erre az alkalomra készített és szűkített, úgynevezett "Torkos Csütörtök" menüsorral részt venni a programban. Az akcióhoz ebben az évben is csatlakozik a MÁV-START, amely a tavalyihoz hasonlóan ezen a napon féláron kínálja az ételeket, italokat a vonatok Utasellátó étkezőkocsijaiban.

További információ: www.menjunkenni.hu

Ezek is érdekelhetik